Micsoda fordulat: nem hiszi el, mivel foglalkozik most az egykori világbajnok kajakos

2020.09.24

Sportolói pályafutása lezárása után is megtalálta új hivatását Szabó Szilvia. A háromszoros olimpiai ezüstérmes, 13-szoros világbajnok, kilencszeres Eb-győztes korábbi klasszis kajakozó még ezekben a nehéz, koronavírus-járvány által sújtott időkben is sikeresen vezeti vállalkozását.

Esküvői szertartásvezető / Fotó: Otter Katalin
Esküvői szertartásvezető / Fotó: Otter Katalin

Szertartásvezetőként, az Angel Wedding tulajdonosaként tevékenykedik, s bár a pandémia az ő munkájára is hatással van, igyekszik minden kihívásra azonnal megoldást találni.

- Volt, hogy egy szertartást a járvány miatt többször is át kellett szerveznem, de szerencsére komolyabb bonyodalom nem adódott. Nyilván a vírus okoz nehézségeket az én szakmámban is, alkalmazkodnunk kell a megváltozott körülményekhez - mesélte érdeklődésünkre a korábbi kajakozó.

Szabó Szilvia kajakos / Fotó: RAS
Szabó Szilvia kajakos / Fotó: RAS

Szabó Szilvia a sportolói karrierje után eredetileg nem szertartásvezető szeretett volna lenni.

- Dekoratőrnek tanultam volna, de nem indult ilyen képzés. Aztán felvetődött, hogy miért ne foglalkozhatnék esküvőkkel. Mivel két gyermek édesanyja vagyok, az éjszakába nyúló lakodalmakat nem tartottam számomra ideálisnak, így jutottam el a szertartásvezetéshez - emlékezett vissza a volt kajakozó.

- Kimondhatom, megtaláltam az új hivatásomat, nagyon szeretem a munkámat. Nem tapasztalat nélkül kezdtem, korábban ugyanis a hazai kajak-kenu szövetségnek már szerveztem rendezvényeket.

Célja, hogy olyan szertartással lepje meg a hozzá érkező párokat, amilyet életük nagy napjára megálmodtak. Számára nincs lehetetlen, ami a szerelmesek álmaiban szerepel, azt igyekszik megvalósítani.

- Minden párnak személyre szabott szöveget írok. Számomra mindegyikük egyedi és különleges, fontosnak tartom, hogy a szertartás tükrözze az egységet, az érzéseiket. Sportolóknak, köztük kajakozóknak is vezettem már szertartást. Volt, hogy a nagy napon lapátok alatt vonultunk be - árulta el Szabó Szilvia, aki már húsz szertartáson túl van. - Az elején természetesen izgultam, de most már rutinosnak mondhatom magam. Örömet jelent számomra, jó érzés látni a szerelmesek boldog pillanatait.

Az új hivatás: szertartásvezető
Az új hivatás: szertartásvezető

Ez a pontos feladata

Szabó Szilvia hozzátette, ahhoz, hogy levezényelhesse a szertartást, előtte a hivatalos papírokat alá kell írnia a párnak anyakönyvvezetőnél.

- Nem helyettesíthetem őt, csak azt követően vezethetem külső helyszínen a szertartást, miután már aláírta a dokumentumokat - magyarázta az egykori sportoló.

Forrás: blikk.hu
Eredeti cikket itt olvashatod
Blikk 2020. szeptember 23-i számában jelent meg a teljes cikk