Két arany, két ezüsttel a hátsó úton botorkáltam haza

2019.11.29

Szabó Szilvia háromszoros olimpiai ezüstérmes, többszörös világ- és Európa-bajnok kajakosként rendkívül sikeres karriert hagyott hátra, amikor 2006-ban, 28 évesen letette a lapátot. Előre eldöntötte, ha nem jut ki egy világversenyre, azonnal abbahagyja.


Esküvői szertartásvezető
Esküvői szertartásvezető

Sportágától azonban még tizenkét évig nem szakadt el, hiszen a kajak-kenu szövetség marketingeseként dolgozott. Egy idő után azonban úgy érezte, hogy tovább kell lépnie, a munkája rutinná vált. A kétgyermekes anyuka az új kihívásokat a Skyland Trambulin és Élménypark marketingeseként, valamint esküvői szertartásvezetőként találta meg. Videónkban beszél arról, hogy ez a munka pontosan mit takar, és miért válik hasznára az élsportolói múlt.

Gyerekkorában a szülei azt akarták, hogy mindenképpen sportoljon. A balettről eltanácsolták, a művészi torna pedig nem vitte le az energiaszintjét. Így jött a kajakozás, amely egy édesapjával kötött fogadással indult, és egy szekrényszerzési akcióval vált komollyá. Hogy mi volt a fogadás tárgya, az a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletéből kiderül, míg a szekrényszerzés folyamatát elmeséli a videónkban.

Pályafutása legfájóbb pontja, hogy a 2004-es athéni olimpián a női kajaknégyessel nem sikerült nyerniük. Ezt ott igencsak megsiratta, de mára már másképpen látja, hogy ő "csak" háromszoros olimpiai ezüstérmesnek mondhatja magát. Az ezüstérmekkel egyébként pályafutása legemlékezetesebb évében is meggyűlt a baja.


"2002-ben Szegeden rendezték az Európa-bajnokságot, ahonnan két arany, két ezüsttel úgy mentem haza, mint aki döntőbe sem jutott. A fű alatt hazabotorkáltam a hátsó úton, mert Kani néni nem volt elégedett" - árulta el a háromszoros olimpiai ezüstérmes, tizenháromszoros világbajnok, kilencszeres Európa-bajnok korábbi kajakos. És hogy Fábiánné Rozsnyói Katalin , miért nem volt elégedett, és mi lett a következménye a rossznak ítélt szereplésnek, az ugyancsak videónkból tudhatják meg, amelyben arról is beszél, mikor tapasztalta meg először, hogy Kozák Danutából nagy bajnok lesz.

Forrás: nemzetisport.hu
Eredeti cikket itt olvashatod
Nemzeti Sport 2019. november 29-i számában jelent meg a teljes cikk